google-site-verification=N_Jjwvtz4Vtfovt8HTVTZL_acuDeykPzZKnuMG-YSiA
top of page
Yazarın fotoğrafıcihangir taştan

HAVUZLARDA TAŞMA SİSTEMLERİ ve TAŞMA IZGARALAR

Güncelleme tarihi: 8 Ağu 2023







.5. HAVUZLARDA TAŞMA SİSTEMLERİ

Havuzlarda iki türlü taşma sistemleri uygulaması vardır. Her iki sistemde taşan suyun debisi dipten tüm sirkülasyon debisinin %50 – 70 kadar olmalıdır. Kalanı havuz dibinden emilir.


5.1 Birinci taşma sistemi: DENGE TANKLI SİSTEMDİR.


a) Üstten Taşma Kanallı Havuz b) Yandan Savaklı Havuz olarak anılır.


a) Üstten taşma sisteminde: Denge tankından emilen sirkülasyon suyu, havuza basıldıkça, aynı miktarda su, havuzun tüm çevresi boyunca veya isteğe bağlı olarak kenar bordürünün bazı bölgelerinden taşacaktır. Taşan sular, üzerinde plastik ızgara bulunan kanallarda toplanır ve yine tabii akışla denge tankına döner . Bu şekilde su, devamlı sirküle eder.

b) Havuz yandan savaklı olursa: Taşan sular, ızgaralı kanal yerine havuzun tüm çevresinde, duvar üzerinde ve yürüme kodundan 15 ila 20 cm. aşağıda bulunan yandan savak‘ta toplanır ve yine tabii akışla denge tankına gider.

5.2 İkinci taşma sistemi ise : skımer ( Satıh sıyırıcı ) ÜNİTELİ HAVUZLARDIR:

Bu tür sisteme sahip olan havuzlarda denge tankına ihtiyaç yoktur. Sistem kapalı devre çalışır. Havuzdaki suyun devretmesini sağlayan unsur ; havuzdaki su seviyesinin,skimmer yüzer klapesinin yatay ekseninden 10 – 15 mm daha yukarıda tutulması sağlanır.





ur.




10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ANT HAVUZ

Comments


bottom of page
google-site-verification=N_Jjwvtz4Vtfovt8HTVTZL_acuDeykPzZKnuMG-YSiA